1948 - 1968

Historien bak Osjord

Historien til Osjord AS og Osjord Åsen AS går tilbake til 1949. Selskapet ble stiftet av Gunnar Osjord. Han ble født 16. januar 1908 og var gift med Kirsten. De hadde tre barn; Gunnar, Ragnhild og Turid.

Hans bil/motor karriere startet før krigen som mekaniker i Tyskland. Han oppholdt seg der i tiden fra 1934 til 1936. Da Norge kom i gang igjen etter krigen, var Gunnar Osjord med og startet salgs- og reparasjonsfirmaet Jakobsen og Osjord, siden Motorcraft AS. De representerte bilmerkene Plymouth og Crysler.
 

1948 - 1986

I 1948 kom Osjord i kontakt med Bosch gjennom møllereide Automagnet AS, som på den tiden var Boschs representant i Norge. Han kjente Bosch fra sin tid i Tyskland. I 1949 ble firmaet G. Osjord Diesel Elektro dannet, primært for å reparere Bosch dieselutstyr. På samme tidspunkt gikk han ut av samarbeidet med de andre eierne av Motorcraft AS. Gunnar Osjord satset virkelig, og kjøpte allerede i 1949 Klinkenberggt. 24, som i mange år huset verkstedsdriften og var familiens hjem. 1950 ble firmaets første hele driftsår med en omsetning på kr 9977,03 inkl. omsetningsavgift.

Det opprinnelige verktøyet som ble brukt i bedriften var stort sett laget av Gunnar Osjord. I 1951 ble det innkjøpt ny dieselprøvebenk fra Bosch, forøvrig den første i Rogaland. I 1952 fikk firmaet sin første varebil. En milepæl ble nådd i 1954, da omsetningen passerte kr 200.000. I 1957 var strategien å supplere verkstedsdriften med butikkvirksomhet. Lokaler for dette ble innredet i Klinkenberggaten 24. Bosch startet med hvitevarer og firmaet ble agent for disse produktene. I 1963 ble handelsvirksomheten utvidet og en avtale med Bosch om å bli grossist på bilutstyr kom i stand.

Sønnen, Gunnar Osjord jr., begynte i bedriften i 1962. Han hadde før dette vært i Tyskland, og jobbet for en stor VW-forhandler. Dette var relasjoner faren hadde fra sin tid i Tyskland før krigen, som mekaniker for eieren av denne VW-forhandler da han kjørte Monte Carlo. Osjord jr. så på sitt engasjement i bedriften som en mellomstasjon, for han ville videre med studier. Uheldigvis ble Osjord sen. alvorlig syk i 1963 og døde sommeren 1966. Med denne situasjonen var plutselig Osjord jr. ansvarlig for driften og måtte da raskt innstille seg på en framtid med diesel, bilelektrisk og Bosch. På dette tidspunktet ble virksomheten mer og mer farget av å være en handelsbedrift.

Kataloger, Tilbud & Prislister

Kataloger, Tilbud & Prislister